fredag 8 oktober 2010

Harriets drömmar

Det här receptet fick jag av vår äldsta sons kompis mamma, för ca 25 år sedan. Jättegoda drömmar som blir ihåliga i mitten. Syrran har frågat efter dessa länge, så jag hoppas hon blir glad.
Ca 40-45 stycken

100 g smör
100 g margarin
200 g (3½ dl) florsocker
180 g (3½ dl) vetemjöl
2tsk hjortonsalt
4 tsk vaniljsocker

Ugnsvärme - 130 grader
Smält smöret och margarinet, låt svalna.
Vispa matfettet och florsockret vitt och pösigt med elvisp.
Blanda vetemjöl, hjortonsalt och vaniljsocker. Tillsätt det och rör om till en deg.
Rulla bollar och grädda mitt i ugnen i 30 minuter.

5 kommentarer:

  1. Det var så länge sen jag både t och bakade drömmar. De där håliga drömmarna är ju de bästa. Sparar receptet!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Ja, äntligen! Jag finns dessa drömmar som var så otroligt mycket godare än mammas små platta...! Synd bara att jag är så dålig på att baka kakor så jag vet inte om mina blir så ihåliga! De blir säkert platta som mammas....

    SvaraRadera
  3. Man kan säkert önska sig drömmar till vår tunnbrödbakardag! :)

    SvaraRadera
  4. Ja, det ska bli skoj när tre generationer bakglada ska baka tunnbröd. Det brukar ju bli mycket bus och skratt. Ska spara lite drömmar så jag kan bjuda på då.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Detta är något för mig och Lowe att baka. Han älskar drömmar.

    SvaraRadera